Home > Recepten > After dinner mints

After dinner mints

Ingrediënten

  • 1 eiwit of 25 g eiwit, gepasteuriseerd
  • 2 druppels pepermuntolie
  • 500 g poedersuiker

Voedingswaarde

  • per mint (ca 10 g)
  • 40 kcal
  • 0 g eiwit
  • 0 g vet
  • 10 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 2 uur en 25 minuten

Bereidingswijze

Zeef de helft van de poedersuiker boven een kom en roer het eiwit erdoor. Voeg de pepermuntolie toe en meng alles tot een dikke, gladde pasta. Verdeel de pasta in 5 porties. Bestrooi het werkvlak royaal met poedersuiker en rol de suikerpasta tot lange repen van 1,5 cm dik. Snijd de repen in stukken van 1,5 cm en vorm er mooie kussentjes van. Leg de pepermuntkussentjes op een dienblad en laat ze in enkele uren drogen.

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.