Home > Recepten > Appel gevuld met zuurkool

Appel gevuld met zuurkool

Ingrediënten

  • 1 ui
  • ½ eetlepel chilipoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • zout
  • 500 g zuurkool, uitgelekt
  • 2 theelepels gedroogde of verse tijm
  • 200 ml kruidenbouillon, tablet
  • 4 stevige appels, bijvoorbeeld Elstar
  • 2 beschuiten
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • versgemalen peper

Voedingswaarde

  • Bevat per portie
  • 180 kcal, 3 g eiwit, 7 g vet, 27 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 20 minuten voorbereiding
  • 20 minuten in de oven

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui. Verhit 1 eetlepel margarine in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes aan. Schep de zuurkool met de tijm erdoor en voeg de bouillon toe. Laat de zuurkool 10 minuten zachtjes sudderen. 
 
Was de appels, snijd van elke appel een klein kapje af en bewaar deze. Verwijder de klokhuis uit elke appel. 
 
Verdeel een laagje zuurkool over een lage ovenschaal of vier 1-persoons ovenschaaltjes. Vul de appels met de rest van de zuurkool en verdeel ze over de schalen of schaaltjes. 
 
Verkruimel de beschuiten en meng het kruim met de bruine suiker, het chilipoeder en zout en peper naar smaak. Verdeel dit over de appeltjes en druppel er nog wat vloeibare margarine over. 
Laat de appels gevuld met zuurkool in de oven in ca. 20 minuten gaar worden. 
 
Serveren: Lekker met gebakken aardappelen en een varkensfiletlapje. 
 
Tip: In de zomer kun je de appels ook vervangen door verse perziken.
 
 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.