Home > Recepten > Hartvormige Pancakes met aardbeiencoulis

Hartvormige Pancakes met aardbeiencoulis

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel suiker
  • 125 ml karnemelk
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • mespunt zout
  • Voor de aardbeiencoulis:
  • 500 g aardbeien
  • 1 citroen
  • 75 g poedersuiker

Voedingswaarde

  • 395 kcal
  • 13 g eiwit
  • 4 g vet
  • 76 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 20 minuten

American Pancakes lijken nog het meest op onze drie-in-de-pan, alleen zijn ze wat groter en veel luchtiger, doordat de eieren worden geklopt. Ze worden in Amerika altijd per drie stuks gestapeld geserveerd, met bovenop een klont boter en naar smaak een flinke scheut keukenstroop of maple syrup (siroop van de esdoornboom). Met Valentijn krijgen ze natuurlijk een hartvorm en serveert u ze met een heerlijk aardbeiencoulis.

Bereidingswijze

Klop de eieren met de suiker in 5 minuten lichtgeel en dik. Zeef bloem en zout erboven en spatel het erdoor. Roer de karnemelk erbij, zodat een glad beslag ontstaat. Zet een bord op een warmhoudplaatje op de kleinste pit en leg een deksel klaar. Vet de bodem van de koekenpan in met wat olie, leg een hartvormpje in de pan en schenk een juslepel vol beslag er in. Bak het hartje op halfhoog vuur tot de randjes droog zijn, verwijder dan het vormpje, leg het ernaast en vul het opnieuw. Bak de pannekoekjes bovenop droog, keer ze dan en bak de onderkant bruin in ca. 2 minuten. Laat de hartjes op het warme bord glijden en leg het deksel erop, zodat ze warm blijven.

Aardbeiencoulis: Houd ca. 12 mooie aardbeien apart, halveer de helft hiervan. Maak de rest van de aardbeien schoon. Boen de citroen schoon en rasp ca. 1 eetlepel schil (alleen het geel) af. Pers 1 eetlepel vruchtensap uit. Meng de schoongemaakte aardbei en met citroenschil, citroensap en poedersuiker in een hoge beker en pureer het met de staafmixer tot een zo glad mogelijke saus. Serveren: Serveer de pannenkoekjes per 3 tegelijk, gestapeld op een bordje, met een paar hele en halve aardbeien en een schep aardbeiencoulis.

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.