Home > Recepten > Kletskoppen

Kletskoppen

Ingrediënten

  • 50 g blanke amandelen of hazelnoten
  • 125 g donkerbruine basterdsuiker
  • ½ theelepel kaneel
  • zout
  • 60 g vloeibare margarine
  • 50 g bloem

Voedingswaarde

  • Bevat per kletskop:
  • 30 kcal
  • 0 g eiwit
  • 2 g vet
  • 3 g koolhydraten

Bereidingstijd

Bij kletskoppen zorgt de suiker voor een knapperige structuur. Het deeg bestaat voornamelijk uit suiker en vet, die tijdens het bakken uitsmelten tot knapperige koekjes met kleine gaatjes er in. De koekjes bestaan in feite uit een dun laagje knapperige karamel met nootjes erin.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de amandelen grof. Meng de basterdsuiker met de kaneel en een snufje zout in de beslagkom. Voeg de margarine toe en meng alles met de handmixer tot een homogene massa. Schep de bloem en amandelen in gedeelten erdoor en meng alles goed door elkaar tot een stevig deeg. Vorm het deeg tot balletjes van 1-2 cm dik. Leg een deel van de balletjes op de bakplaat met een tussenruimte van 8 cm. Schuif de bakplaat boven in de oven en bak de kletskoppen in 5-7 min. mooi bruin en gaar. De deegballetjes zijn dan uitgesmolten tot flinterdunne koekjes. Laat ze even afkoelen op de bakplaat en schep ze met een pannenkoekmes op een taartrooster. Bak de rest van de kletskoeken op dezelfde manier.

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.