Home > Recepten > Kruidnoten

Kruidnoten

Ingrediënten

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g donkerbruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 1/2 eetlepel speculaaskruiden
  • 175 g koude roomboter
  • 50 blanke amandelen

Voedingswaarde

Bereidingstijd

Bereidingswijze

Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, een ½ tl zout en de speculaaskruiden door elkaar. Snijd de boter in kleine stukjes en meng ze door de bloem. Kneed alles met koele hand snel tot een samenhangend en soepel deeg. Vorm het deeg tot een bal en verpak deze strak in plastic folie. Laat het deeg 1-3 dagen in de koelkast rusten, zodat de speculaassmaak zich goed kan ontwikkelen.

Bereid de helft van het speculaasdeeg en vorm er kleine balletjes van. Leg de deegballetjes op een ingevette balplaat en druk ze iets plat. Bak ze in een voorverwarmde oven van 175 ° C in 15 minuten mooi bruin en gaar. Laat ze op de bakplaat afkoelen.

Tip: Voor een mooi eindresultaat moet je een natte doek voorzichtig tegen de kruidnoten deppen, dit zorgt ervoor dat je kruidnoten iets gaan scheuren!

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.