Home > Recepten > Marsepein-choco-eitjes

Marsepein-choco-eitjes

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 125 g blanke amandelen
  • 125 g poedersuiker
  • 200 g extra bittere chocolade (70% cacao)
  • 100 g fijne tafelsuiker

Voedingswaarde

  • per eitje
  • 135 kcal
  • 2 g eiwit
  • 7 g vet
  • 16 g koolhydr.

Bereidingstijd

Bereidingswijze

Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de oranje schil er af. Pers de sinaasappel uit.
Maal de amandelen in de keukenmachine fijn. Voeg de poedersuiker toe en meng de amandelen en poedersuiker goed door elkaar. Voeg de sinaasappelrasp en 1 eetlepel sinaasappelsap toe en meng alles tot een soepel mengsel.

Kneed de marsepein met de hand even goed door, vorm het tot een bal en verpak het in plasticfolie. Laat de marsepein in de koelkast 2-3 dagen rusten om op smaak te komen.
Laat de marsepein weer op kamertemperatuur komen. Verdeel de marsepein in 20 gelijke porties en vorm deze tot mooie ovale paaseitjes.

Pers de andere sinaasappel uit. Breek de chocolade boven een steelpan in stukken. Voeg het sinaasappelsap toe en laat de chocolade op zacht vuur smelten. Roer de chocolade tot een gladde saus. Neem de pan van het vuur. Doe de tafelsuiker in een schaaltje.

Steek de marsepeinen eitjes een voor een aan een satéstokje en wentel het door de gesmolten chocolade. Laat de chocolade iets afkoelen en wentel het eitje dan op het stokje door de tafelsuiker.

Zet de stokjes met de eitjes omhoog in een glas en laat de chocolade hard worden. Leg de eitjes op een met aluminiumfolie bekleed bord en laat ze in de koelkast in minstens 1 uur stevig worden.

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.