Home > Recepten > Pittige pecannoten

Pittige pecannoten

Ingrediënten

  • 1 eiwit
  • 1 tl vanillesuiker
  • 150 g basterdsuiker
  • ½ - 1 tl cayennepeper
  • snufje kaneelpoeder
  • 500 g pecannoten, gepeld

Voedingswaarde

  • Bevat per handje (ca. 20 g)
  • 115 kcal
  • 2 g eiwit
  • 10 g vet
  • 7 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 35 minuten

Bereidingswijze

Het spannende effect zit in de cayenne en de suiker die om de noot geplakt zit.
 
Verwarm de oven voor op 180 °C. 
 
Klop het eiwit stijf en voeg de vanillesuiker, basterdsuiker, cayennepeper en kaneelpoeder toe. 
 
Vermeng de noten ermee en rooster dit gedurende 25-30 minuten op een bakplaat in een hete oven.
 
 
 

 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.