Home > Recepten > Risotto met venkel en rivierkreeftjes

Risotto met venkel en rivierkreeftjes

Ingrediënten

  • 1 grote venkelknol, in kleine blokjes
  • 50 g verse parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 250 g gepelde rivierkreeftjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 150 g diepvries doperwtjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 400 g risottorijst
  • 1½ dl droge witte wijn
  • 1 l vis- of groentebouillon (van tabletten)
  • versgemalen peper
  • zout

Voedingswaarde

  • 560 kcal
  • 26 g eiwit
  • 11 g vet
  • 85 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 30 minuten

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui, knoflook en venkel ca. 3-4 minuten zachtjes aan. Schep de chilipoeder en de rijst erdoor en bak alles al omscheppend tot de korrels glanzen. Voeg de wijn toe en verwarm het geheel zachtjes tot de wijn is opgenomen. Voeg dan een kwart van de bouillon toe en laat de risotto in een pan op heel zacht vuur garen, roer de rijst regelmatig door. Voeg steeds opnieuw een scheut bouillon toe.

Halveer de rivierkreeftjes en schep ze met de doperwtjes na een kwartiertje pruttelen door de risotto. Laat de risotto in nog ca. 10 minuten heel zachtjes gaar sudderen. Schep als de rijst bijna alle bouillon heeft opgenomen de parmezaanse kaas erdoor en laat de risotto afgedekt nog ca. 5 minuten van het vuur af staan. Lekker met geroosterde trostomaatjes.

Tip: Leg trosjes kerstomaatjes op een bakplaat, druppel er wat olijfolie over en rooster ze onder een hete grill tot de velletjes open knappen.

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.