Home > Recepten > Salade met nectarine, parmaham en munt

Salade met nectarine, parmaham en munt

Ingrediënten

  • 6 rijpe nectarines
  • 8 plakjes parmaham
  • 2 handjes veldsla
  • paar takjes verse munt
  • ½ Spaanse peper
  • 1 dl olijfolie
  • 2 eetlepels witte-wijnazijn
  • ½ citroen
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • zout
  • peper

Voedingswaarde

  • Bevat per portie:
  • 370 kcal
  • 14 g eiwit
  • 28 g vet
  • 15 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 10 minuten

Een makkelijke en heerlijk frisse zomerse salade met een tikkeltje pit dankzij de Spaanse peper. Voor een picknick neem je de vinaigrette los mee in een potje om er op het laatste moment overheen te sprenkelen.

Bereidingswijze

Verdeel de veldsla over 4 bordjes. Verwijder de pitten uit de nectarines en snij ze in kwarten. Leg die op de sla. Drapeer de parmaham er losjes tussen. Hou 12 blaadjes munt apart, hak de rest fijn. Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en hak de peper heel fijn.

Klop een vinaigrette van de olie, azijn, suiker, zout, peper en een kneepje citroensap. Roer de fijngehakte munt en Spaanse peper erdoor. Proef en breng eventueel verder op smaak. Sprenkel de vinaigrette over de salade. Garneer met de achtergehouden muntblaadjes.

Tip: Kan ook met (geschilde) perziken in plaats van nec tarines.

Tip: Ook lekker: wat geroosterde pijnboompitjes erover.

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.