Home > Recepten > Sangria

Sangria

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 1 citroen
  • 2 kiwi’s of perziken
  • 100 g aardbeien
  • 50 g fijne suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 fles rode (Spaanse) wijn
  • 50 ml cognac of sinaasappellikeur
  • spuitwater of belletjeswijn

Voedingswaarde

  • per glas
  • 190 kcal
  • 1 g eiwit
  • 0 g vet
  • 20 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 3 uur en 15 minuten

Wie aan een zomervakantie in Spanje denkt, denkt aan sangria op een zonnig terras. Sangria is dé zomerwijn bij uitstek, gemaakt van geurige Spaanse wijn en heel veel vers fruit. Omdat al dat fruit het alcoholpercentage verminderd, gaat er soms nog wat (Spaanse) cognac of sinaasappellikeur door. En voor een feestelijk sprankeltje kunt u het op het laatst aanlengen met spuitwater of (Spaanse) belletjeswijn (Cava).

Bereidingswijze

Boen de sinaasappels en citroen onder lauw water schoon, was de appel of perzik. Snijd het fruit in halve plakjes, verwijder pitten of klokhuis. Schil de kiwi’s of perziken, halveer ze (verwijder de perzikpitten) en snijd de vrucht in partjes of halve plakjes. Halveer de aardbeien. Leg het fruit in een ruime (sangria)kan, voeg het kaneelstokje toe en strooi de suiker erover. Schenk de wijn en de cognac of sinaasappellikeur erbij, dek de kan af en zet de sangria 2-3 uur in de koelkast, zodat de smaken op elkaar inwerken. Roer regelmatig. Schenk er vlak voor het serveren koolzuurhoudend water of wijn (cava) bij en serveer meteen.

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.