Home > Recepten > Victoria sandwich (zoet gebak)

Victoria sandwich (zoet gebak)

Ingrediënten

  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 125 ml slagroom
  • 100 g zachte boter
  • 4 eetlepels bosvruchtenjam
  • 100 g witte basterdsuiker
  • poedersuiker
  • 2 eieren
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 g aardbeien
  • 1 eetlepel sinaasappelschil, geraspt

Voedingswaarde

  • Bevat per stukje:
  • 240 kcal
  • 3 g eiwit
  • 14 g vet
  • 26 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 25 minuten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed 2 ronde cakevormen of kleine springvormen (doorsnede 18-20 cm) met bakpapier of vet ze goed in. Klop in een kom de boter met de suiker in 5-8 minuten tot een romige, crèmekleurige massa. Klop één voor één de eieren erdoor. Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en spatel het luchtig door het ei-botermengsel. Verdeel het deeg over de twee vormen en strijk de bovenkant glad. Schuif de vormen in het midden van de oven en bak de cakes in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakes op een taartrooster afkoelen.

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en laat de aardbeien op keukenpapier uitlekken. Houd enkele aardbeien achter voor garnering en snijd de rest in vieren. Klop in een kom de slagroom stijf met de vanillesuiker en spatel de geraspte sinaasappelschil erdoor.

Leg 1 cake op een schaal en bestrijk de bovenkant met jam. Verdeel de aardbeien erover en strijk de slagroom erover uit. Bestrijk de onderkant van de andere cake met jam en leg deze op de room. Bestuif de bovenkant van de sandwich met poedersuiker en garneer met de aardbeien.

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.