Home > Recepten > Zoetzure vispakketjes met knapperige groenten

Zoetzure vispakketjes met knapperige groenten

Ingrediënten

  • Voor de saus:
  • 50 g verse gemberwortel
  • 3 teentjes knoflook
  • sesamolie
  • ½ theelepel tomatenpuree
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 dl rijstazijn
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1½ dl kip- of visbouillon
  • Voor de groenten:
  • 1 struik broccoli
  • 12 kleine geschrapte worteltjes
  • 200 g peultjes
  • zout
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • Voor de pakketjes:
  • 4 stevige visfilets à 150 g elk (bijvoorbeeld: zalm, kabeljauw of zeewolf)

Voedingswaarde

  • 535 kcal
  • 30 g eiwit
  • 29 g vet
  • 39 g koolhydr

Bereidingstijd

  • 30 minuten
Zoete sauzen zijn zeer populair in de Aziatische keuken. In dit Chinese recept wordt de vis in een zoetzure saus bereidt, gemaakt van kristalsuiker, specerijen en kruiden. De kristalsuiker zorgt voor de prettige zoetzure smaakdimensie en om de saus zijn viscositeit te geven. Verder versterkt suiker de smaak van de groenten.

Bereidingswijze

De saus: Schil en rasp de gemberwortel fijn. Pel de teentjes knoflook en knijp ze fijn. Verwarm 3 lepels sesamolie in een steelpannetje bak hierin de gember 2 minuten op een laag vuur. Voeg de knoflook toe. Roer er de tomatenpuree en cayennepeper door. Voeg na een minuutje de suiker toe. Laat die op een matig vuur smelten en goudkleurig worden. Verwarm de azijn, de sojasaus en de bouillon en roer het mengsel door de gesmolten suiker. Zet het vuur hoog en meng de saus al roerende met het vocht. Laat de saus inkoken tot deze tot ongeveer de helft is verdampt en een beetje stroperig begint te worden. Roer er nog een scheutje sesamolie door.
 
De groenten: Was de groenten. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stelen in plakjes. Snijd de worteltjes schuin in dikke plakjes. Haal de peultjes af. Kook de broccoli met de wortel in een laag kokend water met wat zout en de suiker 3 minuten. Voeg de peultjes toe en kook alles nog 2 minuten. Afgieten en laten uitlekken.
 
De pakketjes: Leg vier grote stukken aluminiumfolie op het aanrecht. Leg de groenten en daarop de vis op het folie. Schenk de saus er over. Vouw de pakketjes stevig dicht zodat de saus er niet uit kan lopen. Tot gebruik in de koelkast bewaren.
 
Bereiding: Leg de pakketjes op de barbecue of in een hete oven (ca. 180°C) en laat de vis in ca. 10 minuten gaar worden.
 

 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.