Serveer deze appels met gebakken aardappelen en een varkensfiletlapje.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui. Verhit 1 eetlepel margarine in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes aan. Schep de zuurkool met de tijm erdoor en voeg de bouillon toe. Laat de zuurkool 10 minuten zachtjes sudderen.
Was de appels, snijd van elke appel een klein kapje af en bewaar deze. Verwijder de klokhuis uit elke appel.
Verdeel een laagje zuurkool over een lage ovenschaal of vier 1-persoons ovenschaaltjes. Vul de appels met de rest van de zuurkool en verdeel ze over de schalen of schaaltjes.
Verkruimel de beschuiten en meng het kruim met de bruine suiker, het chilipoeder en zout en peper naar smaak. Verdeel dit over de appeltjes en druppel er nog wat vloeibare margarine over.
Laat de appels gevuld met zuurkool in de oven in ca. 20 minuten gaar worden.
Serveren: Lekker met gebakken aardappelen en een varkensfiletlapje.
Tip: In de zomer kun je de appels ook vervangen door verse perziken.
Benodigde ingrediënten
1 ui
½ eetlepel chilipoeder
2 eetlepels vloeibare margarine
zout
500 g zuurkool, uitgelekt
2 theelepels gedroogde of verse tijm
200 ml kruidenbouillon, tablet
4 stevige appels, bijvoorbeeld Elstar
2 beschuiten
2 eetlepels bruine basterdsuiker
versgemalen peper
Voedingswaarde
Bevat per portie
180 kcal
3 g eiwit
7 g vet
27 g koolhydraten
Bereidingstijd
20 minuten voorbereiding
20 minuten in de oven
Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.