Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Appel gevuld met zuurkool

Serveer deze appels met gebakken aardappelen en een varkensfiletlapje.
appel met zuurkool

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui. Verhit 1 eetlepel margarine in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes aan. Schep de zuurkool met de tijm erdoor en voeg de bouillon toe. Laat de zuurkool 10 minuten zachtjes sudderen. 

Was de appels, snijd van elke appel een klein kapje af en bewaar deze. Verwijder de klokhuis uit elke appel. 

Verdeel een laagje zuurkool over een lage ovenschaal of vier 1-persoons ovenschaaltjes. Vul de appels met de rest van de zuurkool en verdeel ze over de schalen of schaaltjes. 

Verkruimel de beschuiten en meng het kruim met de bruine suiker, het chilipoeder en zout en peper naar smaak. Verdeel dit over de appeltjes en druppel er nog wat vloeibare margarine over. 

Laat de appels gevuld met zuurkool in de oven in ca. 20 minuten gaar worden. 

Serveren: Lekker met gebakken aardappelen en een varkensfiletlapje. 

Tip: In de zomer kun je de appels ook vervangen door verse perziken.

Benodigde ingrediënten

  • 1 ui
  • ½ eetlepel chilipoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • zout
  • 500 g zuurkool, uitgelekt
  • 2 theelepels gedroogde of verse tijm
  • 200 ml kruidenbouillon, tablet
  • 4 stevige appels, bijvoorbeeld Elstar
  • 2 beschuiten
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • versgemalen peper

Voedingswaarde

  • Bevat per portie
  • 180 kcal
  • 3 g eiwit
  • 7 g vet
  • 27 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 20 minuten voorbereiding
  • 20 minuten in de oven

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl