Dadelsnoepjes

Een zoet recept om samen met kinderen te maken. 

Bereidingswijze

Snijd de dadels open en verwijder de pitten. Trek eventueel ook het velletje van de dadels. Snijd de dadels in stukjes en pureer ze in de keukenmachine. Weeg de hoeveelheid dadelpuree af en weeg daarna dezelfde hoeveelheid geleisuiker af. 

Verwarm de dadelpuree met het citroensap in een ruime pan 3-5 minuten. Roer de geleisuiker erdoor. Breng het mengsel aan de kook en laat het 5-7 minuten goed doorkoken tot de massa van de panwand loslaat. Bekleed een bakblik met bakpapier en schep de dadelmassa in het bakblik, strijk de massa uit tot een laag van 3/4 cm dik en strijk de bovenkant glad. 

Laat de dadelmassa boven de verwarming of in een lauwe oven van 50 graden in 6-8 uur drogen. Keer de massa en laat de andere kant nog 2-3 uur drogen. Snijd de plak in blokjes van 3x3 cm en wentel de blokjes door de kristalsuiker.

Tip: Bewaar de dadelsnoepjes in een afgesloten trommeltje tussen laagjes bakpapier. 

Tip: Je kan de dadelsnoepjes ook garneren met een kokosrasp of sesamzaadjes. 

Tip: Koekvormpjes kunnen gebruikt worden om verschillende snoepjes te maken.

Benodigde ingrediƫnten

  • 500 g dadels
  • sap van 1 citroen
  • ca. 300 g geleisuiker
  • 100 g kristalsuiker

Voedingswaarde

  • per snoepje:
  • 35 kcal
  • 0 g eiwit
  • 0 g vet
  • 9 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 11 uur en 30 minuten

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2020 - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl