Niet-fermenteerbare voedingsvezels

Wat zijn niet-fermenteerbare voedingsvezels?

Niet-fermenteerbare voedingsvezels zijn voedingsvezels die niet worden afgebroken in de darmen. Ze verlaten het lichaam ongewijzigd en leveren geen energie. Voorbeelden zijn resistent zetmeel, hemi-cellulose, cellulose en lignine. Niet-fermenteerbare voedingsvezels hebben een verzadigende werking. Ook vergroten ze het volume van de darminhoud en bevorderen daarmee de stoelgang. Daarnaast verlagen ze het LDL-cholesterolgehalte. Niet-fermenteerbare voedingsvezels komen onder andere voor in volkorenproducten, de schillen van fruit en de celwanden van groente.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2020 - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl