Voedingsvezels

Wat zijn voedingsvezels?

De door spijsverteringsenzymen onverteerbare koolhydraten, voorbeelden zijn cellulose, pectine, fructo- en galacto-oligosachariden. Voedingsvezels hebben een gunstige invloed op de darmwerking en leveren geen tot weinig energie. Sommige vezels hebben een gunstig effect op het cholesterolgehalte en daarmee het risico op hart- en vaatziekten. Volkorenproducten, groente, fruit en peulvruchten bevatten veel voedingsvezels. Voedingsvezels kunnen worden onderverdeeld in fermenteerbare en niet-fermenteerbare voedingsvezels. Fermenteerbare vezels worden in de dikke darm door bacterie├źn afgebroken en leveren ongeveer 2 kilocalorie├źn per gram. Niet-fermenteerbare vezels verlaten het lichaam ongewijzigd en leveren geen energie.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2020 - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl