Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Allulose

Wat is allulose?

Allulose is een suiker die minder calorieën levert dan andere suikers, namelijk slechts 0,4 kcal per gram. Allulose komt in de natuur in kleine hoeveelheden voor in diverse voedingsmiddelen, zoals vijgen (29,6 mg/100 gram) en rozijnen (38,7 mg/100 gram). Het komt ook voor in suikerbieten. Allulose heeft een neutrale smaak, functionele eigenschappen zoals fructose en 70% van de zoetkracht van sacharose (tafelsuiker). Allulose wordt bijna niet verteerd in je lichaam en wordt voor het grootste deel weer uitgescheiden. Inname van allulose heeft slechts een kleine invloed op je bloedglucosespiegel, en daardoor zal je ook niet veel insuline aanmaken.

Bacteriën in de mond zetten suikers om in zuren, onder invloed van deze zuren lost het glazuur van tanden en kiezen op. Als zo’n zuurstoot frequent voorkomt, kan er uiteindelijk een gaatje ontstaan. Bij allulose gebeurt dit niet, omdat allulose niet omgezet wordt door bacteriën, waardoor het geen risico geeft op gaatjes.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2022 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl