Allulose

Wat is allulose?

Allulose is een suiker die minder calorieën levert dan andere suikers, namelijk slechts 0,4 kcal per gram. Allulose komt in de natuur in kleine hoeveelheden voor in diverse voedingsmiddelen, zoals vijgen (29,6 mg/100 gram) en rozijnen (38,7 mg/100 gram). Het komt ook voor in suikerbieten. Allulose heeft een neutrale smaak, functionele eigenschappen zoals fructose en 70% van de zoetkracht van sacharose (tafelsuiker). Allulose wordt bijna niet verteerd in je lichaam en wordt voor het grootste deel weer uitgescheiden. Inname van allulose heeft slechts een kleine invloed op je bloedglucosespiegel, en daardoor zal je ook niet veel insuline aanmaken.

Bacteriën in de mond zetten suikers om in zuren, onder invloed van deze zuren lost het glazuur van tanden en kiezen op. Als zo’n zuurstoot frequent voorkomt, kan er uiteindelijk een gaatje ontstaan. Bij allulose gebeurt dit niet, omdat allulose niet omgezet wordt door bacteriën, waardoor het geen risico geeft op gaatjes.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2020 - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl