Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Krijg je rimpels door het eten van suiker?

pasta brood rijst - Afbeelding van PublicDomainImages via Pixabay Er isĀ geen wetenschappelijk bewijs dat suiker slecht is voor je huid en rimpels veroorzaakt.

De relatie tussen suiker en huidveroudering wordt weleens gelegd, omdat bij een hoge bloedglucosespiegel bepaalde eiwitten zich kunnen vormen in onze lichaamscellen. Deze eiwitten worden AGEs genoemd, en zij kunnen ervoor zorgen dat je spieren, pezen en huid stug worden. Er wordt vaak gedacht dat je door het eten van suiker een te hoge bloedglucosespiegel krijgt. Maar bij gezonde mensen wordt het bloedglucosespiegel strak geregeld door hormonen, zodat je niet een te hoge of te lage bloedglucosespiegel krijgt, ongeacht wat je eet.

Niet alleen suiker heeft een invloed op je bloedglucosespiegel, alle vormen van koolhydraten zijn een bron van glucose. Dus ook zetmeel in bijvoorbeeld (volkoren)brood, pasta en rijst.

Een matige inname van suiker heeft geen invloed op je huid.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl