Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Wat is het verschil tussen honing en suiker?

Kristalsuiker bestaat uit de suikers glucose en fructose, en wordt ook wel sacharose genoemd. Daarnaast komen ook andere suikers voor zoals melksuiker (lactose) en vruchtensuiker (fructose).

Honing is een mix van verschillende soorten suikers. Het bevat over het algemeen 38% fructose, 31% glucose, 1% sacharose en 9% overige suikers, 17% water en 4% overige bestanddelen waaronder enzymen, vitaminen, zuren, sporenelementen, stuifmeelkorrels en mineralen. Er is weinig verschil met andere vormen van suiker, zoals kristalsuiker en rietsuiker. Alle soorten suikers worden in je lichaam op dezelfde manier afgebroken en verteerd. 

Overigens is het niet wenselijk dat kinderen jonger dan 1 jaar honing gebruiken omdat de darmflora van kinderen jonger dan 1 jaar nog niet volledig is ontwikkeld.

Het Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO) bevat gegevens over de samenstelling van voedingsmiddelen. Volgens dit bestand bestaat 100 gram honing uit de volgende voedingsstoffen:

  • Koolhydraten - 80 gram
    • waarvan suikers - 80 gram 
  • Eiwitten (plantaardig) - 0,3 gram 
  • Water - 17,6 gram 
  • Mineralen:
    • Natrium - 10 mg,
    • Kalium -  55 mg,
    • Calcium - 7 mg,
    • Fosfor - 4 mg,
    • Magnesium -  2 mg,
    • IJzer - 0,8 mg,
    • Koper - 0,02mg,
    • Zink  - 0,62mg en
    • Jodium - 0,5 ug
  • Vitamines:
    • Vitamine B2 - 0,03 mg
    • Vitamine B6 - 0,032 mg
    • Nicotinezuur - 0,1 mg
    • Vitamine C - 4 mg
honing en suiker

  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl