Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Betekent minder suiker ook minder calorieën?

De totale hoeveelheid calorieën is afhankelijk van de hoeveelheid vetten (9 kcal per gram), eiwitten (4 kcal per gram) en koolhydraten, waaronder suikers, (alle koolhydraten leveren 4 kcal per gram) in een product.

De term ‘light’ is een voedingsclaim die alleen gebruikt mag worden als het product 30% minder energie (kcal), vet of suiker bevat dan de normale variant. Een lightproduct met 30% minder suiker bevat niet automatisch 30% minder calorieën. Wanneer je de suiker in een product 1 op 1 vervangt door bijvoorbeeld andere verteerbare koolhydraten, blijft het aantal caloriën gelijk. Zo kan een lightversie van een ontbijtkoek 40% minder suiker bevatten dan de normale variant, en maar 5% minder calorieën.

Ook wanneer je de voedingswaarde van verschillende merken van producten vergelijkt, betekent minder suiker niet altijd minder calorieën. Zo kan een pot pindakaas per 100 gram minder suiker bevatten dan een ander pindakaasmerk, maar wel weer meer calorieën.

Als je minder energie (kcal) wilt innemen is het daarom verstandig om goed naar de voedingswaardetabel te kijken, daar kun je altijd het aantal kcal per 100 gram product terugvinden.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl