Frozen yoghurt marshmallows & cookies

Een fris en gezellig dessert.

Bereidingswijze

Knip de marshmallows in stukjes. Breek de koekjes in stukjes van ca. 1 cm.

Schenk de yoghurt in de kom en voeg de suiker en de zakjes vanillesuiker toe. Klop de yoghurt met de suiker tot alle suiker is opgelost.

Doe de slagroom in een andere kom en klop de slagroom tot deze dik, maar nog niet echt stijf is. Schep de room op de yoghurt en spatel alles luchtig door elkaar. Spatel ook de stukjes marshmallow en de stukjes biscuit erdoor.

Schep het yoghurtmengsel in een diepvriesdoos en laat het mengsel zonder deksel erop in de diepvriezer in 4 uur bevriezen.

Schep het ijs de eerste drie uur elk half uur met een vork goed door. Schep de frozen yoghurt met een ijsbolletjestang in zes tot acht hoge coupes.

Serveren: Garneer met vers fruit (stukjes perzik en aardbeien) en eventueel slagroom.

Benodigde ingredi├źnten

  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 ml slagroom
  • 125 g suiker
  • ┬Ż l volle yoghurt of biogarde roer
  • 6 chocolade biscuitjes
  • 12 marshmallows
  • eventueel: vers fruit, bijvoorbeeld perziken en aardbeien
  • eventueel: slagroom

Voedingswaarde

  • per coupe (zonder garnering)
  • 335 kcal
  • 4 g eiwit
  • 18 g vet
  • 39 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 4 uur en 20 minuten 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2020 - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl