Geleisuiker

geleisuiker vangilseGeleisuiker is kristalsuiker met pectine en citroenzuur, ideaal voor het maken van jam en gelei. Door de pectine en het citroenzuur krijgt jam de juiste dikte. De suiker zorgt ervoor dat je vruchten langer kunt bewaren. Ook zorgt de geleisuiker ervoor dat de aroma's van je de vruchten in de jam beter proeft. 

Suikers zijn goede 'dragers' voor aromastoffen. Wanneer aromastoffen aan suikers vastzitten, blijven ze beter en langer in het voedingsmiddel bewaard tot het moment dat je het voedingsmiddel eet. 

Lees hier meer over de eigenschappen van suiker. Wil je zelf jam maken? Bekijk dan hier het basis recept voor jam. 


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2020 - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl