Granola bar

Lekker als ontbijt of als toetjes. Recept voor ongeveer 10 granola bars.

Granola bar

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175┬░C. Rooster in een hete oven de speltvlokken met de zonnebloem- en pompoenpitten, de noten en het lijnzaad ca. 10 minuten tot ze lekker ruiken.
 
Laat iets afkoelen. Meng in een kom de geroosterde vlokken met het gedroogde fruit, de specerijen, de suiker en de eiwitten tot een stevige massa. Verdeel in een gelijkmatige plak over een met bakpapier beklede bakplaat en laat in ca. 10 - 15 minuten in de oven goudbruin en stevig bakken. Hoe korter in de oven hoe meer chewy de bars zullen worden en hoe langer in de oven hoe knapperiger. Haal uit de oven, druk met een houten spatel goed aan en laat in de vorm afkoelen en stevig worden. Snijd de granola op het bakpapier in mooie repen.
 
Verdeel voor een ontbijt of toetje, yoghurt of hangop over kleine kommetjes, verkruimel er naar smaak wat van de granola over.

Benodigde ingredi├źnten

  • 150 g speltvlokken
  • 75 g zonnebloempitten
  • 75 g pompoenpitten
  • 75 g gebroken lijnzaad
  • 50 g gemengde noten
  • 25 g Goji bessen of ander gedroogd fruit
  • 1 tl kaneel of andere specerij (bijv. kardemom of speculaaskruiden)
  • 75 g suiker
  • 2 eiwitten

Voedingswaarde

  • per granolabar
  • 217 kcal
  • 9 g eiwit
  • 11 g vet
  • 18 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 25 minuten

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.

Meer wetenschappelijke informatie over suiker en voeding tref je aan op: www.kenniscentrumsuiker.nl 


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2020 - Kenniscentrum suiker & voeding