Kandij

Kandij is er in verschillende vormen en maten; van witte, gele en bruine kruimelkandij tot flinke ‘edelstenen’. Ook is er kandij die als grote kristallen zijn ‘gegroeid’ aan stokjes en worden ‘kandijknotsen’ genoemd. Deze worden gebruikt bij de koffietafel. Kandij wordt verkregen door in een oververzadigde warme suikeroplossing zeer langzaam grote kristallen te laten groeien. Om donkere kandij te krijgen wordt karamel toegevoegd. De Nederlandse arts Boerhaave schreef kandij driehonderd jaar geleden voor als middel om keelpijn te verzachten.

Brouw je zelf bier? Dan kun je de kristalsuiker vervangen door kandijsuiker. Kandijsuiker verhoogt het alcoholpercentage en geeft het bier een donkerdere tint. 


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2020 - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl