Krab uit de Schotse wateren

Heerlijk visgerecht. Krab uit de Schotse wateren met saffraanmayonaise en trostomaatje in sinaasappelstroop met Szechuanpeper.

krab uit schotse wateren

Bereidingswijze

Sinaasappelstroop: Breng sinaasappelsap, rasp, basterdsuiker, steranijs in een platte brede pan tegen de kook aan. Laat op laag vuur zachtjes indampen tot het stroperig wordt. Maak een klein kruisje bij de kroonaanzet van de tomaten, dompel ze 10 seconden in heet water, zodat het velletje loslaat. Schep ze direct in ijskoud water. Verwijder de velletjes. Schep de sinaasappelstroop in een kleine pan, breng tegen de kook, voeg de tomaten toe en laat de tomaten er zachtjes in verwarmen en de stroop opzuigen. Breng op smaak met Szechuan peper of gebruik als alternatief zwarte peper uit de molen.
 
Saffraanmayonaise: Meng de eidooiers met de mosterd, azijn en rasp in de blender op de lage stand. Voeg gembersiroop, saffraan en bouillon toe. Laat de blender op de middelhoge stand ‘draaien’ en schenk geleidelijk aan, in een dun straaltje de druivenpitolie erbij tot de mayonaise gaat binden. Breng op smaak met iets zout.
 
Eindbereiding: Meng krabvlees met crème fraîche. Verdeel over het midden van het bord. Bedek met kruidige slasoorten naar keuze, leg er een warm tomaatje met een lepeltje sinaasappelstroop op. Lepel de saffraanmayonaise rondom.
 
© Angélique Schmeinck Producties

Benodigde ingrediënten

  • 200 g vers krabvlees
  • 2 eetlepel crème fraîche
  • 4 rijpe trostomaten
  • kruidige slasoort

Voor de sinaasappelstroop:

  • sap van 5 perssinaasappels, gezeefd
  • rasp van ½ sinaasappel
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 1 steranijs, gekneusd
  • geroosterde Szechuanpeper uit de molen

Voor de saffraanmayonaise:

  • 2 eidooiers
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepel witte wijnazijn
  • rasp van ½ citroen
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 12 saffraandraadjes
  • ½ dl gevogelte- of groentebouillon (uit pot)
  • 3 dl druivenpitolie 

Voedingswaarde

  • 480 kcal
  • 11 g eiwit
  • 43 g vet
  • 13 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 30 tot 40 minuten

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2020 - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl