Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Lemon buns (cakejes)

Lekkere frisse citroen cakejes, voor een traktatie of een high tea. 

Bereidingswijze

Verwam de overn voor op 175 graden. Vet een muffinvorm met 12 holtes van 5-7 cm in. Boen de citroenen schoon en rasp van 1 citroen de gele schil af. Pers deze citroen uit. Meng in een pan met een dikke bodem de boter met de basterdsuiker, honing, citroenrasp en 2 eetlepels citroensap. Laat de boter op zacht vuur smelten en roer alles goed door elkaar. Laat dit mengsel iets afkoelen. Klop in een kom de eieren los en meng het botermengsel er al roerende door. Schep in gedeelten het zelfrijzend bakmeel erdoor en blijf roeren tot een dik beslag ontstaat. Schep het beslag in de holtes van de muffinvorm. Bak de cakejes in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. 

Trek met een citroentrekker van de andere citroen mooie lange en dunne slierten schil. Breng in een steelpan 100 ml water met de suiker aan de kook en laat dit 2 minuten pruttelen. Leg de citroenslierten erin en laat het geheel 2-3 minuten zachtjes pruttelen. Laat de slierten in de siroop afkoelen. Laat de slierten dan op keukenpapier goed uitlekken.

Wip de cakejes uit de holtes van de vorm en laat ze op een taartrooster nog even afkoelen. Roer in een kom de poedersuiker met 1 eetlepel citroensap en het eiwit tot een glanzend glazuur. Bestrijk de bovenkant van de cakejes met het glazuur en garneer ze met de citroenslierten en eventueel ander decoratiestrooisel. 

Benodigde ingrediƫnten

voor de cakejes:

  • 2 grote citroenen
  • 100 g boter
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 g vloeibare honing
  • 2 eieren
  • 225 g zelfrijzend bakmeel

Voor de garnering:

  • 50 g suiker
  • 150 g poedersuiker
  • 1 eetlepel losgeklopt eiwit, gepasteuriseerd
  • eventueel decoratiestrooisel

Voedingswaarde

  • bevat per bun/cakeje:
  • 250 kcal
  • 3 g eiwit
  • 8 g vet
  • 42 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 45 - 60 minuten

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl