Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Mousse van rode grapefruit en vanille met rode grapefruitgelei

De rode grapefruit in de mousse en de gelei heeft van nature een zacht bittere smaak dat lekker combineert met het zoete van de suiker en het fijne van de vanille-aroma.

Bereidingswijze

Voor de mousse: Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap de vanillebolletjes eruit. Meng de vanillebolletjes met de slagroom. Klop de slagroom met de suiker bijna stijf. Splits de eieren en klop de eidooiers tot het mengsel lichter van kleur wordt. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water tot ze zacht zijn (ca. 3 minuten). Verhit het sap en haal de pan van het vuur. Los er de geweekte, uitgeknepen blaadjes gelatine in op. Klop de eiwitten stijf. Roer de in het sap opgeloste gelatine door de eidooiermassa en spatel er snel de slagroom en als laatste de eiwitten door. Zet 6 smalle hoge glaasjes een beetje schuin in een eierdoos en ze voor 2/3 met de mousse. Laat ze in de eierdoos minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. 

De gelei: Week de gelatine, als de mousse al een uurtje in de koelkast staat (of later), in ruim koud water een paar minuten tot ze zacht zijn. Breng het grapefruitsap met de suiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en haal de pan van het vuur. Los er vervolgens de geweekte, uitgeknepen blaadjes gelatine in op. Laat de gelei koud worden en een beetje geleren. Giet de gelei dan op de mousse in de glaasjes en laat de gelei in de koelkast ongeveer 2 uur opstijven. 

Benodigde ingrediƫnten

voor de mousse:

  • 1 vanillestokje
  • 1/8 l slagroom
  • 2 eieren
  • 80 g kristalsuiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1/2 dl rode grapefruitsap

voor de gelei:

  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 dl rode grapefuitsap
  • 3 eetlepels kristalsuiker

Voedingswaarde

  • 200 kcal
  • 5 g eiwit
  • 9 g vet
  • 25 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 20 minuten vorbereiding
  • 3 uur opstijven

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl