Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Nonnevotten

Limburgse nonnevotten zijn gefrituurde zoete broodjes met een knoop erin. Limburgse nonnevotten worden alleen in Limburg gebakken en traditioneel met carnaval gegeten. De naam zou duiden op het habijt van nonnen, die op hun rug een strik droegen.

Nonnevotten

Bereidingswijze

Verwarm de melk met de boter, zodat de boter smelt en laat het mengsel afkoelen tot lauw. Klop de eieren los. Meng broodmix en basterdsuiker in een kom en duw er een kuil in. Schenk de eieren erin en voeg het melkmengsel toe. Roer het door elkaar en kneed er een soepel en elastisch deeg van.

Vorm van het deeg een bol, leg deze in een kom, dek de kom af met een doek en laat het deeg 1 uur op een warm, tochtvrij, plekje rijzen. Duw het deeg plat, kneed het nog een keer door en rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een 1 cm dikke lap.

Snijd met het gebruik van een pizzasnijwieltje de deeglap in ca. 20 repen van 3 cm breed. Vorm er rolletjes van en leg er een losse knoop in, zodat het binnenste gedeelte iets open blijft. Laat het deeg nog 15 minuten narijzen. Verhit frituurolie tot 180┬░C. Strooi fijne suiker op een bord. Bak de nonnevotten met 2-3 tegelijk licht goudbruin en gaar. Wentel de nonnevotten direct uit de frituur door de fijne suiker. Eet ze liefst warm.

Benodigde ingredi├źnten

  • 200 ml melk
  • 75 g boter
  • 2 eieren
  • 500 g witbroodmix
  • 50 g witte basterdsuiker
  • frituurolie
  • fijne suiker

Voedingswaarde

  • per stuk
  • 190 kcal
  • 5 g eiwit
  • 9 g vet
  • 23 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 2 uur en 10 minuten

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl