Wie zijn wij?

Kenniscentrum suiker & voeding (KSV) verricht onderzoek en vergaart wetenschappelijke informatie over suiker in relatie tot voeding en gezondheid en communiceert dit naar gezondheidsprofessionals.

KSV wordt gefinancierd door Suiker Unie en baseert zijn communicatie op wetenschappelijke feiten, op richtlijnen van onafhankelijke adviesorganen zoals die van de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum. KSV werkt samen met een Wetenschappelijke Raad die verantwoordelijk is voor de inhoud en het beleid van de wetenschappelijke activiteiten en de communicatie.

Wetenschappelijke raad

De Wetenschappelijke Raad van Kenniscentrum suiker & voeding bestaat uit experts die elk hun specifieke deskundigheid hebben op het gebied van voeding, gezondheid en communicatie. Dit zijn de leden van de Raad:

  • Prof.dr.ir. Frans Kok (voorzitter) – Emeritus hoogleraar Voeding en gezondheid, Wageningen University
  • Prof.dr.ir. Wim Saris – Emeritus hoogleraar Humane voeding, Maastricht University
  • Prof.dr.ir. Wim Verbeke – Hoogleraar Agro-voedingsmarketing en consumentengedrag, Universiteit Gent
  • Dr. Rik Heijligenberg – Internist, Ziekenhuis Gelderse Vallei
  • Ing. Paul Mesters (toehoorder) – CEO Suiker Unie
  • Ir. Andries Olie (toehoorder) - CSR en Communicatiemanager Suiker Unie
  • Dr.ir. Janine Verheesen (toegevoegd secretaris) – Directeur, Kenniscentrum suiker & voeding

De Wetenschappelijke Raad is verantwoordelijk voor de inhoud en het beleid van de wetenschappelijke activiteiten en de communicatie (informatie over het huishoudelijk reglement van de Wetenschappelijke Raad is op aanvraag beschikbaar). Kenniscentrum suiker & voeding baseert haar standpunten op feiten uit wetenschappelijk onderzoek en de adviezen van onafhankelijke adviesorganen zoals de Gezondheidsraad. De Richtlijnen goede voeding 2015 zijn hier een voorbeeld van.

Team 

Dr.ir. Janine Verheesen

Directeur

Janine Verheesen is sinds 2002 directeur Kenniscentrum suiker & voeding (voorheen Suikerstichting Nederland).

Janine is de woordvoerder van Kenniscentrum suiker & voeding op het gebied van suiker in relatie tot voeding en gezondheid.
“Wetenschappenlijke feiten moeten de basis zijn van het voedingsbeleid voor suiker”

ir. Renske van Asten

Manager voeding & gezondheid

Renske van Asten werkt vanaf mei 2019 als manager voeding en gezondheid bij Kenniscentrum suiker & voeding.

Ze is verantwoordelijk voor het bijhouden van de wetenschappelijke literatuur en maatschappelijke ontwikkelingen, omtrent suiker in relatie tot voeding en gezondheid. Deze informatie wordt gebruikt in diverse communicatie-uitingen.

“Het vergroten van de wetenschappelijke kennis over de rol van suiker in de voeding is ons doel”

Dr.ir. Irene Tijssen

Manager voeding & gezondheid

Irene Tijssen werkt vanaf juni 2019 als manager voeding en gezondheid bij Kenniscentrum suiker & voeding.

Ze is verantwoordelijk voor het bijhouden van de wetenschappelijke literatuur en maatschappelijke ontwikkelingen, omtrent suiker in relatie tot voeding en gezondheid. Deze informatie wordt gebruikt in diverse communicatie-uitingen.

“Betrouwbare informatie over suiker & voeding”

Sandra van der Heijden

Communicatie medewerker

Sandra van der Heijden werkt sinds juli 2018 als communicatie medewerker bij Kenniscentrum suiker & voeding. 

Voor online communicatie uitingen van Kenniscentrum suiker & voeding kunt u Sandra benaderen. Bij afwezigheid van Monique Graffner is zij ook het aanspreekpunt voor alle kantoorwerkzaamheden. 

“Denk als een wijs persoon maar communiceer in de taal van gewone mensen”

Monique Gräffner

Officemanager

Monique Gräffner werkt sinds 2010 als Officemanager bij Kenniscentrum suiker & voeding.  

Monique is contactpersoon voor alle kantoorwerkzaamheden.

“Verantwoord genieten van suiker”

Meer wetenschappelijke informatie over suiker en voeding tref je aan op: www.kenniscentrumsuiker.nl 


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2020 - Kenniscentrum suiker & voeding