Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Wie zijn wij?

Kenniscentrum suiker & voeding (KSV) verricht onderzoek en vergaart wetenschappelijke informatie over suiker in relatie tot voeding en gezondheid en communiceert dit naar gezondheidsprofessionals.

KSV wordt gefinancierd door Cosun Beet Company en baseert zijn communicatie op wetenschappelijke feiten, op richtlijnen van onafhankelijke adviesorganen zoals die van de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum. KSV werkt samen met een Wetenschappelijke Raad die verantwoordelijk is voor de inhoud en het beleid van de wetenschappelijke activiteiten en de communicatie.

Wetenschappelijke raad

De Wetenschappelijke Raad van Kenniscentrum suiker & voeding bestaat uit experts die elk hun specifieke deskundigheid hebben op het gebied van voeding, gezondheid en communicatie. Dit zijn de leden van de Raad:

  • Prof.dr.ir. Frans Kok (voorzitter) – Emeritus hoogleraar Voeding en gezondheid, Wageningen University
  • Prof.dr.ir. Wim Saris – Emeritus hoogleraar Humane voeding, Maastricht University
  • Prof.dr.ir. Wim Verbeke – Hoogleraar Agro-voedingsmarketing en consumentengedrag, Universiteit Gent
  • Prof.dr. Hans Verhagen - https://www.fsnconsultancy.nl/, visiting professor Ulster University (Noord-Ierland) en Technical University Denmark (DTU, Denemarken)
  • Ing. Paul Mesters (toehoorder) – CEO Cosun Beet Company
  • Ir. Andries Olie (toehoorder) - Sustainability Manager - Royal Cosun
  • Dr.ir. Janine Verheesen (toegevoegd secretaris) – Directeur, Kenniscentrum suiker & voeding

De Wetenschappelijke Raad is verantwoordelijk voor de inhoud en het beleid van de wetenschappelijke activiteiten en de communicatie (informatie over het huishoudelijk reglement van de Wetenschappelijke Raad is op aanvraag beschikbaar). Kenniscentrum suiker & voeding baseert haar standpunten op feiten uit wetenschappelijk onderzoek en de adviezen van onafhankelijke adviesorganen zoals de Gezondheidsraad. De Richtlijnen goede voeding 2015 zijn hier een voorbeeld van.

Team 

Dr.ir. Janine Verheesen

Directeur

Janine Verheesen is sinds 2002 directeur Kenniscentrum suiker & voeding (voorheen Suikerstichting Nederland).

Janine is de woordvoerder van Kenniscentrum suiker & voeding op het gebied van suiker in relatie tot voeding en gezondheid.
“Wetenschappenlijke feiten moeten de basis zijn van het voedingsbeleid voor suiker”

ir. Renske van Asten

Manager voeding & gezondheid

Renske van Asten werkt vanaf mei 2019 als manager voeding en gezondheid bij Kenniscentrum suiker & voeding.

Ze is verantwoordelijk voor het bijhouden van de wetenschappelijke literatuur en maatschappelijke ontwikkelingen, omtrent suiker in relatie tot voeding en gezondheid. Deze informatie wordt gebruikt in diverse communicatie-uitingen.

“Het vergroten van de wetenschappelijke kennis over de rol van suiker in de voeding is ons doel”

Dr.ir. Harm van Baar

Manager voeding & gezondheid

Harm van Baar werkt vanaf augustus 2020 als manager voeding en gezondheid bij Kenniscentrum suiker & voeding. 

Zijn werkzaamheden bij het kenniscentrum beslaan onder andere het bijhouden van de wetenschappelijke literatuur en maatschappelijke ontwikkelingen omtrent suiker in relatie tot voeding en gezondheid. Deze informatie wordt gebruikt in diverse communicatie-uitingen.

"Betrouwbare informatie over suiker & voeding"

Monique Gräffner

Officemanager

Monique Gräffner werkt sinds 2010 als Officemanager bij Kenniscentrum suiker & voeding.  

Monique is contactpersoon voor alle kantoorwerkzaamheden.

“Verantwoord genieten van suiker”

Sandra van der Heijden

Communicatie medewerker

Sandra van der Heijden werkt sinds juli 2018 als communicatie medewerker bij Kenniscentrum suiker & voeding. 

Voor online communicatie uitingen van Kenniscentrum suiker & voeding kunt u Sandra benaderen. Bij afwezigheid van Monique Graffner is zij ook het aanspreekpunt voor alle kantoorwerkzaamheden. 

“Denk als een wijs persoon maar communiceer in de taal van gewone mensen”


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl