Pain Perdue met roodfruitsalade

Een smakelijk lunchgerecht.

pain perdue

Bereidingswijze

Was het rode fruit voorzichtig en laat het op keukenpapier uitlekken. Ris de bessen boven een kom van de takjes. Snijd de aardbeien in vieren en schep ze met de frambozen, blauwe bessen en 2 eetlepels basterdsuiker door de rode bessen. Laat de roodfruit salade minstens een uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Snijd het stokbrood in ca. 12 stukken van ca. 4 cm dik. Klop in een lage kom de eieren los met de melk, vanillesuiker, de rest van de basterdsuiker, de kaneel en eventueel een scheutje Grand Marnier of cognac. Wentel de stukken brood door het eimengsel en leg ze erin. Lepel de rest van het eimengsel over het brood. Laat de stukken brood ca. 10 minuten weken.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de stukken stokbrood in ca. 4 minuten aan beide kanten goudbruin.

Leg de Pain Perdue op vier of zes bordjes en schep de roodfruitsalade ernaast. Bestrooi het geheel met poedersuiker en wat kaneel.

Benodigde ingredi├źnten

  • 1┬Ż dl halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 100 g blauwe bessen
  • 20 g boter
  • 200 g frambozen
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 g rode bessen
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 g aardbeien
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • poedersuiker
  • 1 klein, oud stokbrood
  • eventueel: 2 eetlepels Grand Marnier of cognac 

Voedingswaarde

  • 300 kcal
  • 8 g eiwit
  • 6 g vet
  • 51 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 25 minuten voorbereiding
  • 1 uur wachten

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2020 - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl