Pasta met geroosterde groenten

Pasta met geroosterde groenten, ui, paprika, courgette, champignons, tijm en rozemarijn.
pasta met geroosterde groenten

Bereidingswijze

Verwarm de grill in de oven voor op 220 graden of 190 graden als je een hete luchtoven hebt. Maak alle groente schoon. Snijd de uien in dunne partjes, de tenen knoflook in plakjes en de paprika’s en courgette in grove stukken. Schep in een braadslede of een lage ovenschaal de groenten met de champignons, tijm en rozemarijn door elkaar. Sprenkel de balsamicoazijn en de olijfolie erover en maal er zout en peper boven. Schuif de braadslede ca. 15 cm onder het hete grillelement en rooster de groenten in ca. 15-20 minuten mooi bruin en gaar. Schep ze regelmatig om.

Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en zout in ca. 10 minuten beetgaar. Laat de pasta in een vergiet uitlekken. Schep de pasta in diepe (pasta) borden en verdeel de geroosterde groenten erover.

Serveren: Lekker met een biefstukje of roodbaarsfilet uit de grillpan.

Benodigde ingrediënten

  • 1 courgette
  • 400 g pasta naar keuze (spaghetti, penne, farfalle)
  • 1 grote gele paprika
  • zeezout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • 2 uien
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt
  • versgemalen peper

Voedingswaarde

  • 445 kcal
  • 16 g eiwit
  • 7 g vet
  • 79 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 30 minuten

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2020 - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl