Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Pink yoghurt Valentijns-coupe met bosfruit

Een heerlijk verwenrecept voor jouw Valentijn.

Bereidingswijze

Week de blaadjes gelatine 5-10 minuten in een bak met koud water.
 
Laat de bosvruchten in een pan op zacht vuur ontdooien, schep ze af en toe om. Schep een derde van het fruit in een schaaltje en houd dit apart. Meng de rest van het fruit met het vocht met de staafmixer of in de keukenmachine tot een fijne saus. Wrijf de saus door een zeef om de pitjes te verwijderen. 
 
Breng de saus met 75 g suiker aan de kook en los de suiker al roerende op. Laat de saus nog 2-3 minuten zachtjes sudderen tot de saus helder en dieper van kleur wordt en de dikte van siroop krijgt. 
 
Schep de helft van de saus in een kommetje en laat dit afkoelen. Laat de andere helft van de saus in de pan, maar haal deze van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes van het vuur af al roerende op in de saus in de pan. Laat dit iets afkoelen tot het dikker begint te worden. 
 
Roer in een kom de yoghurt los en roer het gelatinemengsel erdoor. Klop in een andere kom de slagroom met de rest van de suiker stijf. Spatel driekwart van de room luchtig door de yoghurt. Laat de romige roze yoghurt in de koelkast in 2 uur opstijven. Doe de rest van de room over in een spuitzak. 
 
Serveren: Verdeel wat van het fruit in twee grote, hoge dessertcoupes en schep er met een ijsbolletjestang bollen van de pink yoghurt op. Verdeel de rest van het fruit ertussen en schep er wat van de saus over. Spuit er een toef slagroom op.

Benodigde ingrediƫnten

  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 300 g bosvruchten (diepvries)
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 125 ml slagroom

Voedingswaarde

  • per coupe
  • 555 kcal
  • 9 g eiwit
  • 30 g vet
  • 63 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 35 minuten voorbereiding
  • 2 uur opstijven

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl