Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken. De cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd. Door op 'akkoord' te klikken, stem je in met het gebruik van cookies op deze website. https://www.kenniscentrumsuiker.nl/privacyverklaring
Cookies are short reports that are sent and stored on the hard drive of the user's computer through your browser when it connects to a web. Cookies can be used to collect and store user data while connected to provide you the requested services and sometimes tend not to keep. Cookies can be themselves or others.
There are several types of cookies:
So when you access our website, in compliance with Article 22 of Law 34/2002 of the Information Society Services, in the analytical cookies treatment, we have requested your consent to their use. All of this is to improve our services. We use Google Analytics to collect anonymous statistical information such as the number of visitors to our site. Cookies added by Google Analytics are governed by the privacy policies of Google Analytics. If you want you can disable cookies from Google Analytics.
However, please note that you can enable or disable cookies by following the instructions of your browser.
Een schepje suiker haalt het natuurlijke zoet van uien naar boven. Deze uiencompote van mooie rode sliertjes is een lust voor het oog.
Bereidingswijze
Pel de uien en snij ze in halve plakjes. Haal die een beetje los van elkaar. Verhit de boter samen met de olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui rustig op laag vuur tot de sliertjes zacht zijn (circa 10 minuten). Voeg de tijm en de suiker toe, schep even om en laat een minuutje karamelliseren. Giet de wijn en azijn erbij. Strooi er zout en peper over. Laat zonder deksel een half uur rustig sudderen tot bijna al het vocht verdampt is tot een dikke siroop. Laat afkoelen en schep over in een schaaltje.
Houdbaarheid: 1-2 weken in de koelkast.
Serveren: Serveer op kamertemperatuur. Of even opgewarmd in de oven in kleine bladerdeegcupjes bij wijze van borrelhapje. Deze uiencompote smaakt bijvoorbeeld heerlijk bij varkenskarbonades of paté.
Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.
Tel: 035-5433455
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gezonde leefstijl
Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl