Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Gepofte aardappelen met kruidige Hüttenkäse

Dit gerecht is goed te serveren met een salade van rucola. 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Bestrijk de aardappelen rondom met olie en leg ze in een bakblik. Leg de paprika en tenen knoflook erbij. Rooster de aardappelen in de oven in ca. 40 minuten knapperig bruin en gaar, keer ze af en toe en bestrijk ze eventueel nog een keer met olie.

Neem de paprika en tenen knoflook na ca. 20 minuten uit de oven. Laat de paprika in een kommetje afgedekt ca. 10 minuten rusten. Knijp de tenen knoflook boven een kom uit. Schep de Hüttenkäse met de uiringetjes, basilicum en peterselie erdoor. Trek het vel van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes. Schep de stukjes paprika door de Hüttenkäse en voeg zout en peper naar smaak toe.

Serveren: Leg de gepofte aardappelen op vier borden, snijd de bovenkant in en duw ze iets open. Schep het Hüttenkäsemengsel erin en erover. Lekker met een salade van rucola.

Benodigde ingrediënten

  • 3 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 400 g Hüttenkäse
  • 2 grote tenen knoflook
  • 1 kleine rode paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • 12 middelgrote aardappelen (ca. 1 kg)
  • 2 eetlepels basilicum, fijngehakt
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • versgemalen peper

Voedingswaarde

  • 345 kcal
  • 17 g eiwit
  • 9 g vet
  • 48 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 50 minuten

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl