Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Sandwich kipkerriesalade met cashewnoten

Deze fraai goudgele salade is ideaal om koelkastrestjes in te verwerken. Lekker op een broodje, of tussen sneetjes casinobrood. Een blaadje ijsbergsla ertussen voorkomt dat het brood nat wordt.

sandwich kipkerrie met cashewnoten

Bereidingswijze

Rooster de cashewnoten in een hete droge koekenpan. Laat op een bord afkoelen en hak in grove stukken. Roer in een grote kom de mayonaise los met de yoghurt, kerrie, suiker, saffraanpoeder, zout en royaal versgemalen zwarte peper. Snij de kipfilet in kleine reepjes. Pel de eieren en hak ze fijn. Schep de kip, eieren en cashewnoten door de saus. Knip de tuinkers erboven en schep erdoor heen. Proef of er nog zout of peper bij moet.

Serveren: Beleg de broodjes met een blaadje ijsbergsla en schep er wat van de kipsalade op. Garneer met een achtergehouden toefje tuinkers.

Tip: Ook lekker om restjes van een gisteren geroosterde hele kip in te verwerken.

Tip: Alternatief voor tuinkers: bieslook of een fijn gehakt lenteuitje.

Benodigde ingrediƫnten

  • 1 kipfilet, geroosterd
  • 1 handje cashewnoten, ongezouten
  • 2 eieren, hardgekookt
  • 1 eetlepel kerrie
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels yoghurt
  • eventueel: mespuntje saffraanpoeder (voor een mooie gele kleur)
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 theelepel suiker
  • zout
  • peper
  • 4 broodjes
  • 4 blaadjes ijsbergsla

Voedingswaarde

  • per sandwich
  • 365 kcal
  • 18 g eiwit
  • 20 g vet
  • 29 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 15 minuten 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl