Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Gekaramelliseerde witlofschuitjes

Eenvoudig en snel te maken groente gerecht.

Bereidingswijze

Was de struikjes witlof en snijd ze in de lengte doormidden. Verhit de margarine in een grote koekenpan met antiaanbaklaag tot de grote bellen verdwijnen. Roer de bruine suiker erdoor. Leg de struikjes witlof met de snijkant naar beneden in de pan en bak ze 5 minuten op matig hoog vuur tot ze mooi bruin worden en glanzen.

Keer de struikjes met een spatel en bak ook de andere kant in 3-5 minuten bruin. Laat de struikjes met een deksel op de pan in nog 2-3 minuten op zacht vuur gaar worden.

Snijd de plakjes ham in dunne reepjes. Knip de sprietjes bieslook in stukjes van ┬Ż cm.

Serveren: Leg de struikjes witlof met de snijkant naar boven in een lage schaal of op vier borden en strooi de reepjes ham en het bieslook erover.

Benodigde ingredi├źnten

  • 4 struikjes witlof
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 100 g ham
  • 16 sprietjes bieslook

Voedingswaarde

  • per portie (met achterham)
  • 150 kcal
  • 6 g eiwit
  • 11 g vet
  • 7 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 20 minuten 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl