Gekaramelliseerde witlofschuitjes

Eenvoudig en snel te maken groente gerecht.

Bereidingswijze

Was de struikjes witlof en snijd ze in de lengte doormidden. Verhit de margarine in een grote koekenpan met antiaanbaklaag tot de grote bellen verdwijnen. Roer de bruine suiker erdoor. Leg de struikjes witlof met de snijkant naar beneden in de pan en bak ze 5 minuten op matig hoog vuur tot ze mooi bruin worden en glanzen.

Keer de struikjes met een spatel en bak ook de andere kant in 3-5 minuten bruin. Laat de struikjes met een deksel op de pan in nog 2-3 minuten op zacht vuur gaar worden.

Snijd de plakjes ham in dunne reepjes. Knip de sprietjes bieslook in stukjes van ┬Ż cm.

Serveren: Leg de struikjes witlof met de snijkant naar boven in een lage schaal of op vier borden en strooi de reepjes ham en het bieslook erover.

Benodigde ingredi├źnten

  • 4 struikjes witlof
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 100 g ham
  • 16 sprietjes bieslook

Voedingswaarde

  • per portie (met achterham)
  • 150 kcal
  • 6 g eiwit
  • 11 g vet
  • 7 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 20 minuten 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.

Meer wetenschappelijke informatie over suiker en voeding tref je aan op: www.kenniscentrumsuiker.nl 


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2020 - Kenniscentrum suiker & voeding