Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Krab uit de Schotse wateren

Heerlijk visgerecht. Krab uit de Schotse wateren met saffraanmayonaise en trostomaatje in sinaasappelstroop met Szechuanpeper.

krab uit schotse wateren

Bereidingswijze

Sinaasappelstroop: Breng sinaasappelsap, rasp, basterdsuiker, steranijs in een platte brede pan tegen de kook aan. Laat op laag vuur zachtjes indampen tot het stroperig wordt. Maak een klein kruisje bij de kroonaanzet van de tomaten, dompel ze 10 seconden in heet water, zodat het velletje loslaat. Schep ze direct in ijskoud water. Verwijder de velletjes. Schep de sinaasappelstroop in een kleine pan, breng tegen de kook, voeg de tomaten toe en laat de tomaten er zachtjes in verwarmen en de stroop opzuigen. Breng op smaak met Szechuan peper of gebruik als alternatief zwarte peper uit de molen.
 
Saffraanmayonaise: Meng de eidooiers met de mosterd, azijn en rasp in de blender op de lage stand. Voeg gembersiroop, saffraan en bouillon toe. Laat de blender op de middelhoge stand ‘draaien’ en schenk geleidelijk aan, in een dun straaltje de druivenpitolie erbij tot de mayonaise gaat binden. Breng op smaak met iets zout.
 
Eindbereiding: Meng krabvlees met crème fraîche. Verdeel over het midden van het bord. Bedek met kruidige slasoorten naar keuze, leg er een warm tomaatje met een lepeltje sinaasappelstroop op. Lepel de saffraanmayonaise rondom.
 
© Angélique Schmeinck Producties

Benodigde ingrediënten

  • 200 g vers krabvlees
  • 2 eetlepel crème fraîche
  • 4 rijpe trostomaten
  • kruidige slasoort

Voor de sinaasappelstroop:

  • sap van 5 perssinaasappels, gezeefd
  • rasp van ½ sinaasappel
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 1 steranijs, gekneusd
  • geroosterde Szechuanpeper uit de molen

Voor de saffraanmayonaise:

  • 2 eidooiers
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepel witte wijnazijn
  • rasp van ½ citroen
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 12 saffraandraadjes
  • ½ dl gevogelte- of groentebouillon (uit pot)
  • 3 dl druivenpitolie 

Voedingswaarde

  • 480 kcal
  • 11 g eiwit
  • 43 g vet
  • 13 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 30 tot 40 minuten

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl