Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Salade van gerookte forel met appel-karameldressing en knoflookkletskopjes

De appel-karamel dressing, gemaakt van gesmolten suiker, combineert uitstekend met de hartige en zoute smaak van de gerookte forel. Suiker speelt ook een belangrijke rol in het beslag van de kletskopjes. Door de toepassing van suiker gaat het beslag ‘vloeien’ zodat er flinterdunne knapperige koekjes van gemaakt kunnen worden.

Bereidingswijze

De dressing: Doe de suikerklontjes in een pannetje met een dikke bodem. Laat de suiker op een matig vuur smelten en zachtjes lichtbruin worden. Voeg dan de azijn toe (kijk uit het kan flink bruisen) en roer tot de karamel en azijn goed gemengd zijn. 2 minuten koken. Haal de pan van het vuur en voeg de mosterd, een snufje zout, wat peper en de olie toe. Meng alles goed door elkaar. Je kan de dressing warm of koud gebruiken.

De knoflookkletskopjes: Verwarm de oven voor op 175 °C. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in zeer smalle reepjes. Roer de boter met de suiker 3 minuten met de mixer. Zeef de bloem, met een snufje zout en de kerrie erboven en meng het goed door elkaar. Roer er een eetlepeltje koud water en de knoflook door. Schep halve theelepeltjes van het beslag op ruime afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 6-8 minuten lichtbruin. Laat ze op de bakplaat heel even stevig worden en schep ze dan met een pannenkoekenmes op een rooster. Laat ze hard en koud worden en breek ze eventueel in stukjes.

De salade: Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in mooie dunne plakjes en leg ze in de dressing.

Verdeel de salade over 4 borden. Leg op elk wat partjes appel. Leg de gerookte forelfilets naast elkaar op een groot bord en verwarm ze 1 minuut in de magnetron op vol vermogen of 5 minuten in een hete oven (ca. 180 °C). Leg de filets op de sla, schep de dressing erover en leg de kletskopjes erbij.

Benodigde ingrediënten

Voor de dressing:

  • 8 grote suikerklontjes (totaal ca. 50 g)
  • 8 eetlepels appelazijn
  • zout
  • peper
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 dl zonnebloemolie

Voor de knoflookkletskopjes (12 stuks):

  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g zachte boter
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 25 g bloem
  • zout
  • 1 theelepel kerriepoeder

Voor de salade:

  • 1 knapperige rood-gele appel
  • 100 g gemengde sla
  • 4 forelfilets, gerookt

Voedingswaarde

  • per portie
  • 395 kcal
  • 12 g eiwit
  • 29 g vet
  • 22 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 15 minuten 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl