Deze website maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken. De cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd. Door op 'akkoord' te klikken, stem je in met het gebruik van cookies op deze website. https://www.kenniscentrumsuiker.nl/privacyverklaring
Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.
Er zijn verschillende soorten cookies:
Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.
Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.
Bereidingswijze
Zeef de bloem boven een kom en meng het zout en de suiker (1 theelepel) erdoor. Breek er 1 ei boven. Voeg al roerende de olijfolie en wijn toe en meng alles tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg goed door tot het soepel en elastisch is. Dek het deeg af met plastic folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Maak intussen de vulling: snijd de chorizo in heel kleine blokjes. Pel de ui en snipper hem grof. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de chorizo zachtjes uit. Schep de blokjes op een bordje. Fruit de ui en paprika in het bakvet in 10 minuten heel zachtjes gaar. Bak het paprikapoeder en de tomaatblokjes 3-5 minuten zachtjes mee tot een dikke saus ontstaat. Schep de suiker erdoor en breng de saus op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif het aanrecht met bloem. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol een stuk uit tot een ronde lap van ca. 26 cm doorsnede. Leg de deeglap op een ingevette bakplaat en strijk de uien-paprikasaus erover uit. Snijd de tonijn in stukjes en verdeel ze over de saus. Sprenkel er wat citroensap over en bestrooi de tonijn met zout, peper, oregano en peterselie. Rol het andere stuk deeg ook uit tot een ronde lap en leg deze over de vulling. Maak de rand vochtig met water en druk de rand tussen duim en wijsvinger tot een decoratieve schulprand dicht. Garneer de bovenkant eventueel met reepjes uit een restje deeg. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en schuif de empanada een richel onder het midden in de oven.
Bak de empanada in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de empanada minstens een kwartier rusten voordat u hem aansnijdt. Of laat de empanada geheel afkoelen.
Tip: Ook lekker om in plaats van tonijn kipfilet te gebruiken.
Voor het deeg:
Voor de vulling:
Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.
Tel: 035-5433455
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alles over suiker
Copyright 2022 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl