Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Zoetzure vispakketjes met knapperige groenten

Zoete sauzen zijn zeer populair in de Aziatische keuken. In dit Chinese recept wordt de vis in een zoetzure saus bereidt, gemaakt van kristalsuiker, specerijen en kruiden. De kristalsuiker zorgt voor de prettige zoetzure smaakdimensie en om de saus zijn viscositeit te geven. Verder versterkt suiker de smaak van de groenten.

Bereidingswijze

De saus: Schil en rasp de gemberwortel fijn. Pel de teentjes knoflook en knijp ze fijn. Verwarm 3 lepels sesamolie in een steelpannetje bak hierin de gember 2 minuten op een laag vuur. Voeg de knoflook toe. Roer er de tomatenpuree en cayennepeper door. Voeg na een minuutje de suiker toe. Laat die op een matig vuur smelten en goudkleurig worden. Verwarm de azijn, de sojasaus en de bouillon en roer het mengsel door de gesmolten suiker. Zet het vuur hoog en meng de saus al roerende met het vocht. Laat de saus inkoken tot deze tot ongeveer de helft is verdampt en een beetje stroperig begint te worden. Roer er nog een scheutje sesamolie door.
 
De groenten: Was de groenten. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stelen in plakjes. Snijd de worteltjes schuin in dikke plakjes. Snijd met een aardappelschilmesje de punten van de peultjes af en haal de draadjes die in de lengte van de peul zitten weg. Kook de broccoli met de wortel in een laag kokend water met wat zout en de suiker 3 minuten. Voeg de peultjes toe en kook alles nog 2 minuten. Afgieten en laten uitlekken.
 
De pakketjes: Leg vier grote stukken aluminiumfolie op het aanrecht. Leg de groenten en daarop de vis op het folie. Schenk de saus er over. Vouw de pakketjes stevig dicht zodat de saus er niet uit kan lopen. Tot gebruik in de koelkast bewaren.
 
Bereiding: Leg de pakketjes op de barbecue of in een hete oven (ca. 180°C) en laat de vis in ca. 10 minuten gaar worden.
 

Benodigde ingrediënten

Voor de saus:

  • 50 g verse gemberwortel
  • 3 teentjes knoflook
  • sesamolie
  • ½ theelepel tomatenpuree
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 dl rijstazijn
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1½ dl kip- of visbouillon

Voor de groenten:

  • 1 struik broccoli
  • 12 kleine geschrapte worteltjes
  • 200 g peultjes
  • zout
  • 1 eetlepel kristalsuiker

Voor de pakketjes:

  • 4 stevige visfilets à 150 g elk (bijvoorbeeld: zalm, kabeljauw of zeewolf)

Voedingswaarde

  • 535 kcal
  • 30 g eiwit
  • 29 g vet
  • 39 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 30 minuten 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl