Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Italiaanse kersttrifle

Een trifle is een klassiek Engels stapeldessert bestaande uit cake, vruchten en custard. Deze trifle heeft echter een Italiaans tintje door mascarpone te gebruiken in plaats van custard, waarbij de limoen en suiker samengaan in een verrassend lekkere, friszoete smaak. Een nagerecht dat ideaal is om restjes in te verwerken, zoals een oudbakken kersttulband en wat stoofpeertjes. 

Bereidingswijze

Snij de cake in dunne plakken. Neem een mooie grote glazen schaal of een aantal kleine glaasjes en verdeel de plakken cake over de bodem. Besprenkel de bodem met de Drambuie. Schep de stoofpeertjes uit het vocht en snij ze in stukken (zonder klokhuis). Meng ze met de jam tot een lekker smeuïg mengsel, voeg eventueel nog een scheutje perenvocht toe. Verdeel de vruchten over de cake. Rasp de limoen en pers hem vervolgens uit. Roer rasp en sap samen met de suiker door de mascarpone. Verdeel dit over het fruit en strijk glad. Zet de schaal of glaasjes in de koelkast en laat minimaal 4 uur intrekken (liever langer).

Serveren: Schep aan tafel op dessertborden of serveer in kleine glaasjes per persoon.

Tip: In plaats van een cake kun je ook een oudbakken tulband nemen of panettone gebruiken die je nog over hebt van de Kerst. Hoe uitgedroogder, des te meer drank en/of vruchtensap je moet gebruiken voor een goed doordrenkt resultaat.

Tip: Serveren in je allermooiste glazen schaal, dan zie je de laagjes het beste of gebruik meerdere kleine glaasjes.

Benodigde ingrediënten

  • 250 g mascarpone (1 bakje)
  • 1 limoen
  • 5 eetlepels suiker
  • ½ oudbakken kersttulband
  • flinke scheut Drambuie
  • 350 g stoofpeertjes (vers of uit pot)
  • ½ pot cranberry- of frambozenjam

Voedingswaarde

  • per portie
  • 480 kcal
  • 7 g eiwit
  • 21 g vet
  • 63 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 20 minuten voorbereiding
  • 4 uur intrekken

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl