Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Vietnamese gehaktspiesjes met grove pindasaus

Een heerlijk gerecht uit Vietnam. De unieke smaak van vissaus en tamarinde wordt verzacht door een beetje suiker, dat tevens de andere specerijen accentueert. Serveer de gehaktspiesjes op een schaal met slabladeren, verse munt en koriander.

Bereidingswijze

Week 12 houten spiesjes een half uur in een bakje met water.

Maak dan eerst de pindasaus: Wrijf de pinda’s fijn in een vijzel of maal ze fijn in de keukenmachine. Snipper de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd 1 peper in dunne reepjes. Hak de citroenpeper of zwarte peper fijn. Roer de tamarinde los met 2-3 eetlepels water. Verhit de olie in een kleine pan en fruit de knoflook, fijngehakte peper en tamarinde even zachtjes aan. Voeg de bouillon, hoisinsaus, suiker en pindakaas toe en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Breng de saus op smaak met een scheutje citroensap en roer de pinda’s en rode peperreepjes erdoor. Laat de saus afkoelen tot lauw.
 
Spiesjes: Rooster de rijstkorrels in een koekenpan goudbruin en wrijf ze in een vijzel tot een grof poeder. Snipper de sjalotjes en de knoflook heel fijn. Doe het gehakt in een kom en meng de rijstpoeder, sjalot, knoflook, vissaus, suiker en peper naar smaak erdoor. Kneed het gehakt tot een homogene massa en vorm er met vochtige hand 36 kleine balletjes van. Steek de gehaktballetjes aan de spiesjes. Bestrijk de spiesjes met olie en rooster ze onder een hete grill, op een grillplaat of op de barbecue in 10-12 minuten rondom bruin en gaar, keer ze regelmatig. 
 
Serveren: Leg de gehaktspiesjes op een schaal met slabladeren met verse munt en verse koriander en geef de pindasaus als dip erbij.
 

Benodigde ingrediënten

Voor de pindasaus:

  • 50 g pinda’s, ongezouten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode pepers
  • 2 eetlepels tamarindepulp (toko) of tomatenpuree
  • 1 eetlepel olie
  • 1½ dl kippenbouillon
  • 4 eetlepels hoisinsaus
  • 1-2 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel suiker
  • 1-2 eetlepels citroensap

Voor de spiesjes:

  • 25 g rijst
  • 2 sjalotjes
  • 4 tenen knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • Slabladeren
  • 2-3 takjes verse munt en verse koriander
  • 500 g gehakt, half om half
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • ½ eetlepel suiker
  • versgemalen citroenpeper of zwarte peper

Voedingswaarde

  • 560 kcal
  • 29 g eiwit
  • 39 g vet
  • 23 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 35 minuten 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl