Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Wortelquiche met knapperig notenkorstje

Bereidingswijze

Leg de plakjes deeg uitgespreid op het aanrecht en laat ze ontdooien. Boen de sinaasappel schoon onder stromend water, droog hem af en rasp de oranje schil er met een scherpe – roestvrijstalen – rasp eraf. Pers de sinaasappel uit. Pel de ui en snijd de ui in vieren. Snijd de kwarten in dunne plakjes. Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze (bijvoorbeeld met een kaasschaaf) in dunne plakjes.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak de ui en wortel al omscheppend 2-3 minuten. Schep het chilipoeder met de kaneel en 1 eetlepel suiker erdoor en schenk het sinaasappelsap erbij. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de wortel op matig vuur in nog 2-3 minuten gaar worden. Laat het wortelmengsel iets afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Druppel wat olie in de quichevorm en vet met een stukje keukenpapier de bodem en zijkant van de vorm goed in. Bestuif het aanrecht met een beetje bloem. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze met een deegroller uit tot een dunne ronde lap van 30 cm. Rol de lap rond de deegroller, leg die op de vorm en rol het deeg van de deegroller in de vorm. Druk het deeg aan de randen goed aan en snijd het overtollige deeg langs de bovenrand weg.

Klop in een kom de eieren los met een vork en klop de room en de kaas erdoor. Voeg wat zout en peper toe en klop dat ook erdoor. Schep het wortelmengsel door het eimengsel en verdeel het dan in de taartbodem.

Hak de nootjes grof (in de keukenmachine) en meng ze in een kom met 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil en 2 eetlepels olijfolie. Verdeel het notenmengsel over het wortelmengsel in de taart.

Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart uit de oven 5 minuten staan voordat je hem aansnijdt.

Tip: Geef er een frisse salade bij van veldsla met stukjes appel en een dressing van 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel suiker en zout en peper naar smaak. Klop de ingrediënten voor de dressing in een kom goed door elkaar en schep dan de veldsla en stukjes appel erdoor.

Benodigde ingrediënten

  • 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
  • zout
  • 1 sinaasappel
  • 4 eieren
  • 1 grote ui
  • 100 ml kookroom
  • 500 g winterwortel
  • 100 g belegen kaas, geraspt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50 g hazelnoten, gepeld of pistachenoten
  • ½ eetlepel chilipoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • versgemalen zwarte peper
  • handje bloem

Voedingswaarde

  • per portie
  • 660 kcal
  • 22 g eiwit
  • 46 g vet
  • 40 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 1 uur 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl