Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Roergebakken witlof met aardappelpuree en rookvlees

Een gevarieerd gerecht met witlof.

Bereidingswijze

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in een pan met in weinig water met zout in ca. 20 minuten gaar. Maak de struikjes witlof schoon en snijd ze in de lengte in repen. Verhit in een wok 2 eetlepels olijfolie en schep de witlof erdoor. Strooi de suiker en tijm erover en roerbak de witlof in ca. 5-8 minuten mooi bruin en gaar. Voeg eventueel een scheutje water toe.

Giet de aardappelen af en stamp ze met een stamper fijn. Roer er 2 eetlepels olijfolie en zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Warm de puree nog even zachtjes door.

Bak in een droge koekenpan de plakjes rookvlees knapperig bruin. Schep op vier warme borden in het midden een bergje aardappelpuree. Schep de witlof erop en leg daarop de plakjes rookvlees.

Benodigde ingrediënten

  • ca. 1½ dl halfvolle melk
  • ½ eetlepel verse tijmblaadjes
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild
  • zout
  • nootmuskaat
  • 200 g rookvlees, in iets dikkere plakken
  • 6 struikjes witlof
  • 4 eetlepels olijfolie

Voedingswaarde

  • 420 kcal
  • 19 g eiwit
  • 14 g vet
  • 55 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 30 minuten

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl