Tostada met fijne bonensalade

Een lekker salade met 30 minuten op tafel.

Bereidingswijze

Haal de sperziebonen af, snijd ze in drieën en kook ze in ca. 8 minuten beetgaar. Spoel ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Spoel de flageolets in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.

Klop in een kom 2 eetlepels citroensap met de olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Roer de oregano, ui ringetjes, olijven, tomaatreepjes, flageolets en sperziebonen erdoor. Laat de salade tenminste 15 minuten staan, zodat de smaken kunnen intrekken.

Prak het vruchtvlees van de avocado in een diep bord fijn en schep er 1 eetlepel citroensap met de fijngehakte peper en zout en peper naar smaak door.

Bak de wraptortilla’s in een droge koekenpan één voor één knapperig en leg ze op vier grote borden. Strijk de avocadopuree erover uit en verdeel de jonge bladsla erover. Schep de bonensalade in het midden en strooi de feta erover.

Tip: Vervang de flageolets eens door witte bonen of linzen uit blik.

Benodigde ingrediënten

  • 4 wraptortilla’s (doorsnede 25 cm)
  • sap van 1 citroen
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • 2 blikjes flageolets (à 400 g) of jonge kapucijner
  • 1 avocado
  • 3 tomaten
  • 12 zwarte olijven zonder pit, in vieren
  • 250 g sperziebonen of kousenband
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 100 g gemengde jonge bladsla
  • zout
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 2 eetlepels verse oregano of basilicum, fijngehakt
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • versgemalen peper

Voedingswaarde

  • 500 kcal
  • 23 g eiwit
  • 23 g vet
  • 50 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 30 minuten 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.

Meer wetenschappelijke informatie over suiker en voeding tref je aan op: www.kenniscentrumsuiker.nl 


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2020 - Kenniscentrum suiker & voeding