Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Aardbeienlimonadesiroop

Ook te gebruiken over roomijs of in de yoghurt.

Bereidingswijze

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de aardbeien en leg ze in een roestvrijstalen pan. Kneus de aardbeien met een spatel. Voeg het water toe. Zet het deksel op de pan en verwarm de aardbeien op zacht vuur tot het water kookt. Verwarm de aardbeien nog 15-20 minuten tegen de kook aan.

Maak een theedoek vochtig en wring hem weer droog. Leg de theedoek in een zeef en zet de zeef in de kom. Schenk het aardbeienmengsel in de zeef en laat de massa zo 2 uur staan. In die tijd zal al het sap in de kom lekken.

Pers intussen de citroen uit.

Schenk het sap in een maatbeker en noteer hoeveel ml sap erin zit. Schenk het sap weer terug in de kom.

Weeg anderhalf keer zoveel suiker af als er sap in de maatbeker zat. Dus bij 500 ml sap, weeg je 750 g suiker af. Voeg de suiker aan het sap toe en roer net zolang (ongeveer 10 minuten) tot alle suiker is opgelost en een mooie heldere siroop ontstaat. Voeg het sap van de citroen toe.

Zet de trechter in een fles en vul de fles tot bijna aan de rand met siroop. Vul ook de andere fles met siroop. Draai de deksels op de flessen. Plak op elke fles een etiket met wat erin zit en de datum dat je de siroop bereid hebt. Je kunt de siroop in de koelkast zeker 2-3 weken bewaren.

Serveren: Schenk een bodempje aardbeienlimonadesiroop in een glas en vul dit aan met koud water of mineraal water.

Tip: De siroop is ook heerlijk over roomijs of in de yoghurt.

Benodigde ingrediƫnten

  • 1 kg aardbeien
  • 1 citroen
  • ca. 750 g witte basterdsuiker
  • 150 ml water

Voedingswaarde

  • per fles
  • 1490 kcal
  • 2 g eiwit
  • 0 g vet
  • 370 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 2 uur en 40 minuten 

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl