Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Charlotte met peer

Een feestelijk dessert dat er indrukwekkend uitziet, vooral als je ‘m op traditionele wijze serveert met een mooie strik erom heen. Je hebt een glazen of metalen charlottevorm nodig, maar een bloempot werkt net zo goed! Dat is zelfs nog makkelijker bij het storten, want door het gat in de bodem duw je de charlotte er gewoon uit. In dit recept wordt basterdsuiker gebruikt, omdat dit makkelijker oplost. En dat is weer handig in koude bereidingen zoals deze.

Bereidingswijze

Week de gelatine 10 minuten in koud water. Giet de peren af en vang 3 eetlepels sap op. Pureer met de staafmixer de helft van de peren samen met de Cointreau. Snij de andere helft van de peren in blokjes. Klop met de mixer de slagroom stijf met de basterdsuiker en vanillesuiker. Verhit de 3 eetlepels perensap in een pannetje. Los de uitgeknepen blaadjes gelatine (van het vuur af) op in het hete sap. Roer dit door de perenpuree.

Roer de perenpuree en de perenblokjes door de slagroom. Klop in een schone kom de eiwitten met snufje zout stijf. Schep dit voorzichtig door het perenmengsel (niet kloppen!). Leg een rond stukje vetvrij papier op de bodem van een charlottevorm of bloempot. Zet de lange vingers met de suikerkant naar buiten tegen de rand van de vorm en vul op met perenvulling. Dek af en laat in de koelkast minimaal drie uur opstijven.

Serveren: Stort de charlotte op een grote schaal en knoop er mooi lint omheen. Garneer met wat vers fruit of een rode vruchtencoulis.

Tip: Snij een paar lange vingers eventueel iets schuin bij zodat ze precies in de vorm passen. Ze vallen makkelijk om, maar dat ondervang je door ze in gedeeltes ‘vast te plakken’ door er een lepel vulling tegenaan te scheppen.

Tip: Nog lekkerder: 4 handperen gaar pocheren in water met 100 g suiker.

Benodigde ingrediënten

  • 1 pak lange vingers (15-20 stuks)
  • 2 blikjes peren (à 230 g uitlekgewicht)
  • 5 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eiwitten, gepasteuriseerd
  • 2 eetlepels Cointreau
  • zout

Voedingswaarde

  • per portie
  • 330 kcal
  • 5 g eiwit
  • 16 g vet
  • 41 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 25 minuten voorbereiding
  • 3 uur opstijven

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl