Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

Pashka / Russische paaspudding

Deze beroemde paaspudding uit Rusland wordt gemaakt van verse kaas, waarvoor Franse kwark een prima alternatief is. De pudding staat voor de goedheid van god. De letters X en B, gevormd uit gekonfijte sinaasappelschil, staan (in het Russisch) voor Christus Wedergeboorte.

Bereidingswijze

Leg het stuk kaasdoek in een vergiet en schep de kwark in de doek. Vouw de overhangende stukken doek over de kwark, leg er een stapel borden op en laat de kwark minstens 4 uur uitlekken. Splits de eieren, gebruik alleen de dooiers. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Verwarm de slagroom in een steelpan tot tegen de kook aan. Zet een beslagkom op een pan met bijna kokend water. Klop in de kom de dooiers met de helft van de suiker, het vanillemerg en de kardemom in 5 minuten lichtgeel en dik. Schenk, al kloppend, de hete room bij het dooiermengsel en verwarm het zachtjes al roerend au bain-marie, zodat een dikke vla ontstaat, die aan de lepel blijft hangen. Roer de rozijnen en het gedroogde fruit erbij en laat de vla (in een bak water met ijsklontjes) snel afkoelen. Klop de boter met de rest van de suiker romig. Roer de kwark, vruchtenvla en het amandelschaafsel erdoor. Spoel het stuk kaasdoek uit en bekleed een Pashkavorm of bloempot (van 1 liter inhoud, met gat erin) ermee. Schep het kwarkmengsel in de vorm. Sluit het kaasdoek en zet een klein bordje met gewicht (een gevuld potje) erop. Zet de vorm in een bak en zet hem zo 24 uur in de koelkast.

Serveren: Keer de pashka op een schaal, verwijder het kaasdoek. Garneer de pashka met reepjes gekonfijte sinaasappelschil en hele amandelen.

Benodigde ingredi├źnten

  • 1 kg Franse kwark
  • 2 eieren
  • ┬Ż vanillestokje
  • 1 theelepel kardamom, gemalen
  • 150 g suiker
  • 175 ml slagroom
  • 90 g boter
  • 75 g rozijnen
  • 75 g blokjes exotisch fruit, gedroogd
  • 75 g amandelschaafsel
  • 8-10 reepjes sinaasappelschil, gekonfijt
  • ca. 12 blanke amandelen

Voedingswaarde

  • per portie
  • 645 kcal
  • 21 g eiwit
  • 43 g vet
  • 45 g koolhydraten

Bereidingstijd

  • 1,5 dag

Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.


  • Burgemeester Lambooylaan 3
    1217 LB Hilversum
  • Tel: 035-5433455
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl