Deze website maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken. De cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd. Door op 'akkoord' te klikken, stem je in met het gebruik van cookies op deze website. https://www.kenniscentrumsuiker.nl/privacyverklaring
Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.
Er zijn verschillende soorten cookies:
Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.
Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.
Kerstkransjes in het klein, van fijn vanille-zanddeeg, bestrooid met amandelschaafsel en kristalsuiker. U kunt ze met een mooi lintje ook in de boom hangen.
Bereidingswijze
Klop de eieren los. Zeef bloem, bakpoeder en zout in een kom, voeg de boter toe en snijd de boter met twee messen klein. Voeg vanillesuiker, basterdsuiker en de helft van het ei toe, roer het kruimelig en kneed er dan snel een samenhangend deeg van. Of gebruik de foodprocessor hiervoor. Vorm van het deeg een bal en laat het deeg 15 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtoven: 150°C). Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot een dunne lap van ca. 3 mm dikte en steek hieruit met een speciaal uitsteekvormpje (of met twee glazen) deegkransjes. Leg ze met behulp van een bakspaan op de bakplaat, houdt ca. 1½ cm tussenruimte tussen de koekjes. Klop de melk door het overgebleven ei en kwast de deegkoekjes hiermee dun in. Bestrooi ze met een laagje amandelschaafsel en kristalsuiker en druk dit licht aan, door er luchtig met de deegroller over te rollen. Bak de koekjes middenin de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Neem ze met de spatel van de bakplaat en leg ze op een rooster. Laat ze zo afkoelen en opstijven.
Tip: Vanillesuiker met echte vanille bestaat uit fijne tafelsuiker of poedersuiker vermengd met fijngemalen vanillestokjes. U vindt het bij koffiespeciaalzaken (als strooisel over cappuccino) of in de natuurwinkel.
Recepten en foto's mogen voor publicatie worden gebruikt, mits bronvermelding (www.suikerinfo.nl) plaatsvindt.
Tel: 035-5433455
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alles over suiker
Copyright 2022 & Disclaimer - Kenniscentrum suiker & voeding
Voor meer wetenschappelijke informatie, bezoek www.kenniscentrumsuiker.nl